Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Inlocuirea parchetului laminat, nimic nou si totusi totul

Inlocuirea parchetului laminat, nimic nou si totusi totul

Inlocuirea parchetului laminat, nimic nou si totusi totul

        Inlocuirea parchetului laminat este la fel de usoara ca si montarea lui initiala. Uneori este inevitabil acest proces, asa ca, inca dinainte de achizitionarea parchetului ar trebui sa fii la curent cu acest pas. Insa inainte de a detalia pasii pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand te hotarasti ca inlocuirea parchetului laminat este absolut necesara, iti prezentam cateva reguli de baza fara de care acest procedeu nu va avea rezultatul scontat.

Daca vrei sa inlocuiesti numai o placa de parchet, atunci ai grija ca placa noua sa fie identica cu cea pe care vrei sa o schimbi. Ne referim atat la model cat si la dimensiune. Pentru a te asigura ca sunt de aceeasi marime, intoarce placa veche cu fata in jos si asaz-o dedesubtul celei noi, care ii va tine locul. Daca se suprapun exact inseamna ca nu vei avea probleme.

Vrei sa inlocuiesti o singura placa, asa ca cel mai bine este sa protejezi restul parchetului cu ajutorul unei folii groase pe care o fixezi cu banda adeziva. In acest fel te asiguri ca nu strici mai mult decat vrei sa repari.

Indeparteaza fasia de lemn sau de parchet laminat care se afla chiar in zona in care peretele se intersecteaza cu podeaua. In acest fel vei avea acces mai usor la marginile placii de parchet. Apoi toarna pe margini niste apa fierbinte si las-o sa actioneze cateva minute. Apa fierbinte are rolul de a slabi adezivul si astfel placa de parchet va iesi mai usor de la locul ei.  In continuare, utilizeaza racleta pentru a trage usor marginile placii pe care vrei sa o inlocuiesti. Repeta acesti pasi pana reusesti sa scoti placa iar la final toarna niste apa fierbinte pe adezivul ramas pe podea, pentru a-l indeparta integral inainte de a monta noua placa.

Inlocuirea parchetului laminat se realizeaza fara prea mari probleme, de aceea acest tip de parchet se numara printre cele mai folosite variante de finisare a pardoselii.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...