Vezi toate articolele

Sigur ca te tine sa faci montarea parchetului pe cont propriu

Sigur ca te tine sa faci montarea parchetului pe cont propriu

Sigur ca te tine sa faci montarea parchetului pe cont propriu

        Montarea parchetului laminat este una dintre cele mai frumoase parti ale acestui tip de parchet. Este atat de usoara incat tot ce trebuie sa faci este sa citesti instructiunile si sa le respecti ad-literam.

Montarea parchetului laminat se face fara a apela la cuie, asadar singura conditie necesara si obligatorie este ca suprafata care urmeaza sa fie imbracata sa fie foarte dreapta, fara denivelari, curata si uscata. Indiferent daca este din beton sau din lemn, este numai buna pentru a fi acoperita de parchet laminat.

Pentru a iti crea o imagine referitoare la cat de simpla este montarea parchetului laminat, imagineaza-ti ca ai de pregatit un fel de mancare de dificultate medie. Succesul este garantat daca respecti niste pasi simpli si pornesti la drum cu buna dispozitie.

Pasul 1

Pentru inceput pregateste placile de parchet prin aclimatizarea lor in camera in care vor fi montate, timp de 48 de ore, la o temperatura de minimum 18 grade si o umiditate de maximum 70 %. Acest timp le va ajuta sa se familiarizeze cu incaperea in care isi vor petrece urmatorii zeci de ani.

Pasul 2

Asigura-te ca atmosfera in care te apuci de montarea parchetului laminat este una pe sufletul tau. Pune niste muzica pe fundal, fie o linie melodica in surdina, fie o trupa heavy metal daca esti o persoana care are nevoie de mai multa adrenalina. Orice te ajuta sa te relaxezi este binevenit.

Pasul 3

Daca suprafata care urmeaza sa fie acoperita prezinta denivelari, atunci ocupa-te mai intai de ele. Toarna un strat de egalizare si asteapta pana cand se usuca complet, inainte de a monta parchetul. Acelasi lucru este valabil si pentru sapa, daca a fost turnata recent.

Pasul 4

Asaza suportul in fasii paralele cu directia de patrundere a luminii naturale in camera, avand grija sa le suprapui 20 de cm si lipind zonele de imbinare.

Pasul 5

Primul rand se va monta pe lungimea placii si se va lasa un rost de dilatatie de cel putin cativa centimetri fata de perete.

Pasul 6

Asigura-te ca ai un fierastrau la indemana, deoarece este posibil sa il folosesti pe ultima placa, pentru a se incadra perfect in spatiul ramas.

Pasul 7

Cele mai multe tipuri de parchet au o imbinare de genul nut si pana pentru care este suficient sa bati usor cu un ciocan pe directia imbinarii. Montajul efectiv se poate face pe uscat sau cu clei, in functie de tipul de parchet laminat ales.

Pasul 8

La final, monteaza plinta si pragurile si astfel vei ascunde rosturile de dilatatie care au un aspect inestetic. Plinta se poate monta cu silicon si corniere, cu clei sau folosind cuie.

Cand toata camera este gata, nu fi surprins daca vei primi oferte pentru a ocupa postul de parchetar de la prieteni si cunostinte.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...