Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Din mosi-stramosi se vorbeste de parchet laminat

Din mosi-stramosi se vorbeste de parchet laminat

Istoric

Podelele din parchet laminat au devenit o solutie tot mai apreciata pentru amenajarile interioare. Istoria parchetului laminat a inceput in anul 1977, in spatele portilor fabricii suedeze Perstorp, care si-a inceput activitatea in anul 1923. La inceput parchetul laminat a fost comercializat sub denumirea Pergo, iar noul produs a intrat pe piata europeana in anul 1984. Zece ani mai tarziu, in 1994, parchetul laminat a inceput sa cucereasca si piata americana, probabil datorita functionalitatii, durabilitatii, ursurintei in montare si intretinere, dar mai ales multumita pretului convenabil.

Proces de fabricatie

Parchetul laminat este un produs sintetic la baza caruia se afla un proces de prelucrare denumit laminare. In componenta parchetului laminat se afla mai multe straturi de materiale fixate sub actiunea unei presiuni mari. La cele mai multe tipuri de parchet laminat se regaseste in tehnica de productie imbinarea stratului rezistent la umezeala cu stratul de fibra cu inalta densitate (HDF). Asezarea stratului rezistent la umezeala sub cel HDF asigura diminuarea actiunii factorilor de uzura si sporeste durabilitatea si, de asemenea, consolideaza placa si creste rezistenta. Straturile sunt apoi acoperite de invelisul responsabil cu aspectul placut, care ofera parchetului laminat infatisarea unei podele din lemn masiv. La final este adaugat finisajul care imbraca placa de parchet laminat intr-un strat protector produs din rasini speciale si menit sa protejeze impotriva deteriorarii.

Durabilitate

In functie de tehnologia de fabricatie si de materiale, durata de viata a unui parchet laminat este in medie de 20 - 30 de ani. Parchetul laminat de calitate poate depasi chiar 35 de ani de functionalitate, timp in care cele mai economice variante de parchet laminat au o durata de viata intre 10 si 20 de ani.

Pardoseala din parchet laminat este solutia optima atunci cand se doreste o podea rezistenta cu costuri diminuate. Utilizarea parchetului laminat reprezinta manifestarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator prin prelucrarea unei cantitati reduse de lemn, in comparatie cu parchetul din  lemn masiv.

Adaugă comentariu

    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

ANUNT IN CONTEXTUL EPIDEMIEI DE COVID-19

20 Martie 2020
Dragi clienti,   Pe măsură ce ingrijorarile provocate de epidemia de COVID-19 cresc, facem tot posibilul sa cautam solutii pentru a ne sust...