Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Te-ai pregatit sa pui parchet laminat in bucatarie?

Te-ai pregatit sa pui parchet laminat in bucatarie?

        Cele mai multe bucatarii sunt inca finisate cu gresie si faianta iar cei mai multi se feresc de varianta parchetului in ceea ce priveste aceasta incapere. Retinerea vine probabil si din cauza vestitelor povesti de groaza transmise din gura in gura de catre cei care s-au aventurat in anii ’80 - ’90 sa isi amenajeze bucataria cu parchet laminat. Ce-i drept, in acea perioada, materialul din care era realizat parchetul laminat era inca intr-un stadiu primitiv si era destul de usor de deteriorat, mai ales intr-o incapere in care aburii si umezeala sunt la ei de acasa.

 

De atunci si pana acum procesul de realizare s-a imbunatatit considerabil si ideea de a-ti pune parchet laminat in bucatarie nu mai este o utopie. Dar, pentru a clarifica cateva semne de intrebare din mintea celor care se gandesc sa isi puna parchet laminat in bucatarie, vom incerca sa elucidam ce anume nu a functionat acum 20 de ani si ce aspecte trebuie bifate inainte de a lua decizia de cumparare.

 

Cel mai mare obstacol intalnit de pionierii bucatariilor cu parchet laminat facea referire la reactia de ondulare a placilor de parchet in momentul in care luau contact cu apa. Ondularea placilor la margini strica in totalitate armonia camerei si ambianta generala din bucatarie. Apoi, s-a observat exfolierea parchetului. In contactul cu diverse lichide, adezivul cu care se lipea parchetul laminat era afectat iar placile de parchet incepeau sa se desfaca. De asemenea, s-a constatat ca persoanele care aveau parchet laminat in bucatarie in anii 80’-90’ aveau mai multe vanatai decat cei care nu optasera pentru aceasta varianta, intrucat placile de parchet erau foarte alunecoase. Revenind in zilele noastre, asa cum spuneam si mai sus, parchetul laminat a suferit modificari considerabile si multe dintre dezavantajele constatate in urma cu 20 de ani au fost rezolvate in totalitate.

 

Daca te numeri printre cei care vor sa scape de traditionala gresie si vrei sa optezi pentru parchet laminat in bucatarie, atunci tine cont de faptul ca in aceasta incapere exista numerosi factori care ar putea deteriora parchetul si trebuie sa alegi un parchet laminat de calitate. Parchetul laminat ideal pentru bucatarie are o grosime de peste 8 mm si este de dimensiuni mici, deoarece trebuie sa se imbine perfect. Folia de sub parchet trebuie sa fie de maximum 3 mm iar sapa trebuie sa fie perfect dreapta.

 

De asemenea, alege un parchet rezistent la apa, frecare si substantele chimice ce se gasesc in solutiile de curatat parchetul. Fiind o zona cu trafic intens, parchetul trebuie curatat mai des si cu mai multa atentie. Partea buna este ca parchetul laminat este unul dintre cele mai economice solutii de finisare a podelei si se poate inlocui cu usurinta. Asadar, daca se intampla sa inunzi casa si sa se umfle parchetul laminat in anumite zone, nu trebuie decat sa inlocuiesi placile respective si nu este necesar nici macar sa chemi ajutor specializat.

Adaugă comentariu

    Nici un comentariu pănă acum

Cele mai vandute

Articole de Blog

ANUNT IN CONTEXTUL EPIDEMIEI DE COVID-19

20 Martie 2020
Dragi clienti,   Pe măsură ce ingrijorarile provocate de epidemia de COVID-19 cresc, facem tot posibilul sa cautam solutii pentru a ne sust...