Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor II

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor II

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor II

        Daca te-ai hotarat sa pui parchet laminat pe perete atunci trebuie sa stii ca montarea lui nu este nici pe departe la fel de simpla ca cea pe pardoseala. Cu toate acestea nu trebuie sa te lasi descurajat, pana la urma tot ce implica mai mult efort aduce si o satisfactie mai mare la final.

Pasul 1

Pentru a monta parchet laminat pe perete vei avea nevoie de un ciocan de lemn, cuie lichide si adeziv, pistol pentru silicon, detector de fire electrice in perete, pistol de batut cuie, cuie fara cap, compresor de aer si nivela. Bineinteles, la lista lunga de materiale se adauga si placile de parchet laminat pe care vrei sa le utilizezi.

Pasul 2

Mai intai masoara peretele pe care vrei sa montezi parchetul pentru a sti cate placi iti vor fi necesare. Masoara la ce inaltime se afla tavanul pentru a calcula cate randuri intregi de parchet vei avea. Daca va fi necesar sa tai un rand pentru a se potrivi la fix atunci decide-te daca randul taiat va fi sus sau jos. In functie de pozitia lui vei incepe sa pui parchet laminat pe perete din capatul opus. Spre exemplu, daca randul sectionat va fi jos, atunci vei incepe sa montezi placile de sus si invers.

Pasul 3

Identifica firele electrice care trec prin perete cu ajutorul unui detector de fire electrice. Marcheaza-le pozitia cu un creion, atat pe orizontala cat si pe verticala, creand o grila de referinta pe perete.

Pasul 4

Intinde placile de parchet pe podea pentru a stabili care vor intra intregi si pe care va trebui sa le ajustezi putin.

Pasul 5

Pune o cantitate mica de cuie lichide, in zigzag, pe prima placa de parchet. Apoi asaz-o pe perete, pornind din colt. Aliniaza marginea placii la marginea peretelui.

Pasul 6

Foloseste pistolul de batut cuie pentru a fixa in siguranta placa de parchet pe perete.

Pasul 7

Repeta pasii 5 si 6 pana cand peretele este acoperit integral.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...