Vezi toate articolele

Repararea micilor zgarieturi sau a defectiunilor de suprafata

Repararea micilor zgarieturi sau a defectiunilor de suprafata

Repararea micilor zgarieturi sau a defectiunilor de suprafata

        De cele mai multe ori repararea parchetului laminat se poate face in contul garantiei podelei. Insa, problemele care apar din cauza uzurii sau accidentelor nu sunt acoperite de garantie. Fie ca sunt zgarieturi, desprinderi de fragmente sau crapaturi, toate acestea se pot intampla oricand si sunt absolut firesti atunci cand pacrhetul e la datorie in fiecare zi. Vestea buna este ca reparatiile se pot face local, in zona afectata, iar podeaua in ansamblu nu va avea deloc de suferit. Repararea parchetului laminat poate fi facuta in general de oricine, altfel, in locul acestor randuri ar fi fost diferite adrese si contacte ale unor meseriasi, mesteri, profesionisti.

Pasul 1

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cureti bine de tot zona afectata, pentru ca efectul interventiilor asupra podelei sa fie rapid este necesar sa fie inlaturati toti factorii care pot influenta bunul mers al procesului de reparatie. De asemenea, asigura-te ca podeaua este uscata inainte sa treci la treaba.

Pasul 2

Repararea parchetului laminat are ca principal aliat chitul special creat pentru imprejurari in care urmele timpului sau activitatilor se pot observa cu ochiul liber. Chitul pentru parchet laminat e de diferite culori sau nuante, asa ca il vei putea gasi cu usurinta pe cel care se asorteaza cu podeaua ta. In cazul in care ai la indemana o bucata dintr-o placa ce apartine aceluiasi parchet laminat pe care l-ai montat anterior, cu atat mai bine, ia-o cu tine la magazin si astfel te vei asigura ca chitul se va potrivi cu podeaua din punct de vedere al culorii.

Pasul 3

Va trebui sa prepari chitul conform instructiunilor de pe ambalaj. Toate uneltele pe care le vei folosi pentru repararea parchetului laminat trebuie sa se afle la indemana, ca sa nu existe riscul ca chitul sa se intareasca in timp ce cauti spaclul prin magazie sau trusa de scule. Umple cu grija zgarieturile aplicand peste ele ceara sau chitul pentru reparatie. Poti folosi un spaclu sau lama unui cutit neascutit, trebuie sa lucrezi cu bagare de seama ca nu cumva sa apara subit si alte zgarieturi care nu existau inainte de a te apuca de reparatii.

Pasul 4

Materialul se va usca destul de repede, tocmai de aceea am incurajat eficienta la pasul anterior. Dupa ce ai reparat zonele afectate, vei curata suprafata respectiva cu o carpa uscata, pentru a indeparta excesul de ceara sau chit de pe podea.

Acum poti spune ca repararea parchetului laminat a luat sfarsit, e lesne de inteles ca si cu succes.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...