Vezi toate articolele

Rama foto din piese de parchet laminat

Rama foto din piese de parchet laminat

Rama foto din piese de parchet laminat

        Toate sunt de folos pe lumea asta, important este sa reusim sa le gasim rostul. Spre exemplu, pentru resturile alimentare se gasesc destui doritori din lumea animalelor si insectelor care sa considere o cina sau un pranz bun ceea ce noi aruncam cu mare avant. Daca transpunem situatia in zona proiectelor care au la baza parchet laminat, si aici exista o raspandire destul de mare a obiectelor care se pot obtine prin folosirea resturilor de parchet laminat. Astazi o sa ne indreptam atentia catre rame foto din bucati de parchet laminat.

Pentru a duce la bun sfarsit acest proiect vei avea nevoie de: fierastrau electric, aracet sau lipici, piese de parchet laminat, carton sau placaj subtire, fotografii sau imagini desenate, carlig, cuie.

Pasul 1

Stabileste de la inceput marimea pe care vrei sa o aiba rama foto. Ea poate gazdui atat fotografii cat si imagini desenate sau pictate. Dupa ce te-ai hotarat in privinta dimensiunilor, taie bucatile de parchet laminat in functie de marimea pe care ai ales-o.

Pasul 2

Asambleaza piesele de parchet laminat doar cat sa-ti faci o idee daca esti pe calea cea buna. Le poti lipi eventual cu putina banda adeziva provizoriu, ca sa te poti decide in privinta partii din spate a ramei foto pe care o vei crea.

Pasul 3

Pentru partea din spate a ramei foto poti sa folosesti o bucatica de carton mai gros. Nimeni nu te opreste sa folosesti si un placaj mai subtire taiat la dimensiunile corespunzatoare, insa greutatea ramei foto se va mari si cuiul care o va fixa va trebui sa fie mai gros si sa intre mai adanc in perete. Asaza piesele de parchet laminat asamblate in forma de rama peste bucata de carton si traseaza cu un creion linii ajutatoare pentru a putea taia cartonul la dimensiunile necesare.

Pasul 4

Dupa ce ai obtinut si partea din spate a ramei foto pe baza de parchet laminat, e timpul sa verifici si incadrarea fotografiei sau a imaginii alese in rama propriu zisa. Apoi vei unge cu putin aracet partile din interior ale marginilor bucatilor de parchet laminat, in zona de imbinare. Intinde un strat foarte subtire de lipici pe fotografie sau imagine si lipeste-o pe carton, iar apoi lipeste cartonul cu aracet de piesele de parchet laminat.

Pasul 5

Ne bucuram daca rama a iesit exact asa cum ti-ai dorit si imaginea sau fotografia se incadreaza perfect. Dar mai ai un mic pas pana cand rama foto facuta de mainile tale sa ajunga pe unul dintre peretii casei. Atasaza-i un carlig ramei foto si te poti duce sa cauti un cui potrivit pentru a o fixa in perete.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...