Vezi toate articolele

E bine sa stii cat mai multe despre parchet

E bine sa stii cat mai multe despre parchet

Sfaturi pentru reconditionarea parchetului

Finisarea locuintei cu parchet transforma radical ambientul general al camerei. O senzatie placuta de confort si caldura te invaluie de la primul pas pe care il faci in casa si ajuta considerabil la instalarea sentimentului de apartenenta. Insa, inainte de a lua decizia de cumparare, este util sa cunosti cateva informatii generale despre parchet astfel incat sa ai certitudinea ca ai facut alegerea corecta.

 

Parchetul este un tip de podea specific, creat prin aranjarea unor sipci mici de lemn intr-un model distinct si repetitive. Este asemanator cu un joc de puzzle in care imaginea se realizeaza treptat pe masura ce imbini corect sipcile de lemn. Inainte de a te apuca de asamblare trebuie sa ai in minte modelul general pe care vrei sa il obtii, deoarece parchetul poate avea forme diferite si in functie de cum este montat se pot realiza diferite modele.

 

Ce mai trebuie sa stii despre parchet este ca placile au niste marimi prestabilite astfel incat poti opta pentru urmatoartele dimensiuni: 9”x9”, 12”x12” sau 19”x19” iar grosimea variaza intre 5/16” si ¾”.

 

Parchetul poate fi achizitionat in forma bruta (neterminata) sau in varianta lacuita. Diferenta dintre cele doua tipuri de parchet consta in faptul ca parchetul neterminat se afla in stare naturala iar cel lacuit este un parchet tratat, caruia i s-a aplicat asa cum ii sugereaza si numele un strat de lac care sa il faca rezistent la deteriorari. Avantajul pe care il are parchetul in stare bruta vine din faptul ca iti permite sa alegi culoarea si astfel iti largeste aria optiunilor decorative pentru locuinta ta si, de asemenea, poti opta pentru ce tratament de finisare sa beneficieze inainte sa il montezi. Cu toate acestea, in cazul parchetului lacuit, tratamentul de finisare fiind realizat industrial are avantajul ca este mult mai rezistent in timp decat cel pe care il aplici pe cont propriu.

 

Lemnul cel mai frecvent folosit la realizarea parchetului este stejarul, insa veti gasi si parchet realizat din lemn de nuc sau alte variante mai exotice de lemn, insa preturile vor fi mai ridicate.

 

Este bine sa te informezi cat mai temeinic despre parchet inainte de a lua decizia de cumparare, astfel incat alegerea facuta la final sa te multumeasca deplin.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...