Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Ce sa nu faci cand ai in vedere intretinerea parchetului (I)

Ce sa nu faci cand ai in vedere intretinerea parchetului (I)

Ce sa nu faci cand ai in vedere intretinerea parchetului

Paginile virtuale sunt pline de indemnuri care mai de care mai folositoare cu privire la intretinerea parchetului. Specialistii in domeniu au incercat de-a lungul timpului sa ofere solutii care sa prelungeasca durata de viata a parchetului, astfel incat sa arate ca nou mai mult timp, insa chiar daca toata lumea te invata ce sa faci, uneori mai folositor este sa afli ce sa nu faci astfel incat sa nu deteriorezi podeaua de lemn a casei tale. Asadar, pentru intretinerea corespunzatoare a parchetului, este bine sa stii si ce nu trebuie sa faci, aspecte pe care le vom prezenta in continuare.

Parchetul este un element decorativ care influenteaza considerabil estetica unei camere, insa pentru a avea succesul scontat el trebuie sa fie in primul rand curat. Nu folosi sustante abrazive si chimice pentru a curata podeaua. In intretinerea parchetului nu este recomandat sa utilizezi amoniac, otet, detergent de vase, substante sub forma de pulbere, indiferent de scopul pentru care au fost realizate, sapun cu ulei sau orice fel de produs pe baza de ceara sau silicon.

 

Tot in ceea ce priveste intretinerea parchetului, este bine de stiut ca mop-urile pe baza de abur nu fac casa buna cu podeaua ta de lemn. Utilizarea apei, indiferent de forma ei, chiar daca este vorba numai de aburi, duce in timp la deterioararea parchetului. In plus, nivelul ridicat de caldura al mop-urilor cu abur pot distruge stratul protector al parchetului.

 

Evita sa asezi piese de mobilier care au rotile direct pe parchet. Rotile pot provoca zone de uzura izolate si astfel  vei fi nevoit sa reconditionezi parchetul periodic.

 

Poate ai falsa senzatie ca daca torni produsele de curatenie direct pe parchet el va deveni mult mai curat si stralucitor. Dar, iti reamintim ca este doar o iluzie. In plus, produsele de curatenie turnate in cantitati mari direct pe podea se vor absorbi in lemn,  vor conduce in timp la umflarea parchetului si vor provoca un aspect neuniform al podelei.

 

Trecerea timpului lasa urme pe fata tuturor, indiferent daca vorbim de fiinite sau lucruri. Daca la oameni apar ridurile, inevitabil pe suprafata parchetului vor aparea zgarieturi sub semne de uzura. Oricat cat de mult te preocupa intretinerea parchetului, inevitabil, la o perioada de timp va avea nevoie de refinisare. Nu astepta pana cand slefuirea va fi un proces pe care nu-l vei mai putea evita. Planifica-ti sa il reconditionezi o data la 3-5 ani.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...