Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Arta si amenajari cu parchet (II)

Arta si amenajari cu parchet (II)

Arta si amenajari cu parchet

Probabil ca este de la sine inteles ca nu toate tipurile de amenajari cu parchet pot concura pentru titlul de podeaua anului. Exista si producatori de parchet care au tehnologia si priceperea necesare pentru proiecte de o asemenea factura insa nu gasesc cu usurinta un client care sa-si doreasca un design care sa le puna la incercare abilitatile creative si tehnice. Iata ca pentru Old Country Hardwood Flooring anul 2000 a fost unul cat se poate de ofertant in aceasta privinta, mai cu seama si datorita distinctiei primite la categoria expertilor.

 

In acest caz Old Country Hardwood Flooring au dovedit si ceva calitati de oameni de marketing, convingandu-si clientul ca o casa frumoasa poate fi pusa in valoare numai de amenajari cu parchet speciale, care ii ofera o nota distinctiva si confera personalitate spatiului de locuit. Adevarul este ca arhitectura, candelabrul si acest spatiu deschis nu puteau fi completate decat de catre o podea cu efecte speciale.

 

Clientul a ales un design simplificat, nu si-a dorit o evidentiere puternica a formelor si conturului, asa ca a fost aleasa o cominatie de cires brazilian si domestic si, desigur, artar, pentru ca lucrurile sa ramana simple, dar demne de a fi mentionate. Steve Gerencer, membru al echipei Old Country Hardwood Flooring si cel care se ocupa cu ideile  stralucite, spune ca au fost necesare numai 48 de ore ca sa se poata apuca de treaba, caci totul trebuie gandit in ansamblu si in detaliu inainte de a face prima miscare. De obicei, ne-a marturisit el, apar diferite probleme legate de proportii si design-ul se incadreaza cu greu in metrii patrati destinati infrumusetarii, insa de aceasta data toate erau la locul lor, atat dimensiunile elementelor deja existente cat si spatiul pus la dispozitie pentru amenajari cu parchet. Design-ul nu prezenta dificutati de punere in practica insa, cu toate acestea, au fost necesare 65 de ore de munca numai pentru instalare. Piesele de artar au creat cateva batai de cap cu dimensionarile si redimensionarile aferente, la fel si indoirea lemnului pentru a crea forma circulara a necesitat cateva interventii de finete.

 

Una peste alta, toate s-au potrivit de minune: clientul a fost uimit de incantare, echipa de design bucuroasa de rezultat iar juriul a apreciat proiectul ca fiind cel mai merituos si i-a acordat premiul „Floor of the year” la categoria „Expert” in anul 2000.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...