Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Arta si amenajari cu parchet (III)

Arta si amenajari cu parchet (III)

Arta si amenajari cu parchet

Orice membru are un cuvant de spus, acum este vorba de unul destul de greu dat fiind faptul ca el a decis castigatorul la categoria „Expert Division” – Member’s Choice. Distribuitorul Golden State Flooring planuia sa-si remodeleze sucursala din Sacramento si l-a rugat pe Tom Bray sa-i creeze un medalion pe podea. In schimb, a primit un raspuns pozitiv de forma unei intregi remodelari a podelei care a primit si premiul „Floor of the year” in anul 2000, sectiunea „Expert Division – Member’s Choice” (acordat companiilor care nu au mai primit pana la momentul respectiv premiul „Floor of the year”). Asadar, precum se intampla in toate domeniile, in amenajari cu parchet conteaza calitatea lucrarii si nu neaparat motivul principal pentru care a fost executata.

 

Design-ul castigator implica un model format dintr-o grila diversa de specii, ca un fel de catalog cu mostre de prezentare reunite intr-o structura omogena. Fiecare forma rectangulara contine o specie diferita de lemn inclinata la 45 de grade si conturata cu stejar alb si nuante wenge. Impreuna, toate aceste specii diferite de lemn ce indica directii diferite prin inclinare formeaza un tot unitar sub forma de diamant. Iata ca si in materie de amenajari cu parchet se poate vorbi cu usurinta despre metafore si simbolism.

 

Instalarea si finisajul au durat nu mai putin de patru luni si jumatate, timp in care fiecare milimetru a fost asezat in singura pozitie care-l putea aduce in postura de cea mai buna alegere dintre toate cele testate. Asadar, procesul de instalare s-a realizat foarte, foarte incet, din moment ce fiecare element a avut parte de aceeasi atentie. In fiecare patrat toti milimetrii se aliniaza conform inclinarii stabilite.

 

Piesa centrala a podelei este un medalion creat din numeroase specii de lemn domestice si exotice. De altfel, podeaua este alcatuita din 27 de specii de lemn, de la pin la cires Brazilian, toate avand modalitati diferite de punere in opera. Elementul central aduce eleganta unui concept care merge putin mai departe de amenajari cu parchet si intra in zona de creatie cu mana de artist, inspiratie de poet si precizie de chirurg.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...