Vezi toate articolele

Tipuri de parchet laminat in fel si chipuri

Tipuri de parchet laminat in fel si chipuri

Tipuri de parchet laminat in fel si chipuri

        Diversitatea este condimentul vietii, care ii confera unicitate fiecarui individ in parte. Oamenii sunt diferiti si gusturile fiecaruia difera in functie de contextul cultural, de educatia primita si de esenta personalitatii fiecaruia in parte. Din acest motiv lucrurile care il inconjoara tind sa capete amprenta lui persoanala, idiferent daca este vorba de cana cu care isi bea cafeaua dimineata sau de tipul de parchet pe care il are in locuinta. Imbratisand diversitatea vei afla ca exista mai multe tipuri de parchet laminat din care poti alege atunci cand optezi pentru acesta varainata de pardoseala pentru casa ta.
 

Deoarece procesul de laminare consta in fuziunea a doua sau mai multe tipuri de materiale, universul parchetului laminat este plin de optiuni din care poti alege, incepand de la culoare, textura si pana la modalitatile de montare. Aceasta diversitate te poate induce usor in dificultate, mai ales daca inca nu esti foarte decis in privinta diferitelor tipuri de parchet laminat pe care le vrei pentru locuinta ta.

Parchetul laminat este format din mai multe straturi, fiecare cu un rol specific. Primul strat de suprafata este cel care ofera rezistenta la trafic si este un strat composit de melamina decorativa. Al doilea strat este un strat decorativ care determina modelul parchetului laminat. Cel de-al treilea strat, este un strat de suport din HDF sau MDF iar ultimul este un strat de stabilizare inferior din melamina si are rol de echilibrare si stabilizare.

Exista mai multe criterii dupa care se impart diferitele tipuri de parchet laminat. Unele dintre ele se refera la culoare si textura. In functie de stilul pe care il adopti in locuinta, poti alege parchet laminat care sa imite lemnul, piatra si caramida. Dar si in aceste categorii, variantele sunt multiple. Poti opta pentru diferite tipuri de lemn, de culori inchise sau deschise, care sa aiba un aspect rustic sau retro. Si in ceea ce priveste piatra exista o variatiune in culori, important este sa o asortezi corespunzator stilului pe care il are camera in ansamblu.

In functie de traficul pe care il ai in casa, parchetul laminat poate fi de trafic redus (pretabil pentru dormitoare), de trafic mediu (ideal pentru dormitoare, holuri interioare sau birouri mai putin circulate) si de trafic intens (recomandat pentru living, spatii comerciale, birouri circulate sau holurile de la intrare).

Montarea parchetului laminat variaza si ea in functie de optiunea ta. Poti alege parchet laminat cu adeziv sau fara adeziv.
 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...