Vezi toate articolele

Curatarea parchetului laminat, un adevarat festival de solutii

Curatarea parchetului laminat, un adevarat festival de solutii

Curatarea parchetului laminat, un adevarat festival de solutii

        Dupa o petrecere despre care au aflat si cei care n-au fost invitati, e posibil ca distractia sa fi lasat urme in locuri sesizabile cu ochiul liber. Daca unii dintre invitati au putut sa priveasca jumatatea plina a paharului pentru ca cealalta jumatate se intindea incet pe podea, inseamna ca sfaturile noastre privind curatarea parchetului laminat iti vor fi de folos. Mai ales ca nu trebuie sa cochetezi cu jongleria pentru a scapa pe podea alimente, lichide sau obiecte care lasa urme.

De asemenea, curatarea parchetului laminat este urmatorul pas daca pe podea se gasesc urme de tocuri, ceara, guma de mestecat, grasimi de orice fel, marker, cerneala sau dovezi clare ca in incapere a fost prezent un animal, cel putin suficient de mult cat sa se poata afla care au fost nevoile lui.Vestea buna este ca parchetul laminat este usor de curatat si nu e cazul sa te ingrijorezi daca gasesti pe podea una sau mai multe dintre urmele enumerate mai sus.

Pentru lichide varsate pe parchet va trebui sa intervii prompt cu o carpa sau un burete. Vei avea grija apoi ca suprafata sa se usuce rapid deoarece umezeala nu este un prieten tocmai binevenit. Petele sau prezenta indelungata a umezelii pot afecta stratul superior al parchetului laminat. Asadar, dupa ce ai curatat murdaria, indeparteaza umezeala folosind o carpa uscata.

Curatarea petelor se poate face cu apa calda, potrivita (nu trebuie sa iasa aburul din vasul care o contine, dar nici sa fie calaie). In acest caz, curatarea parchetului laminat se va face cu grija, mopul trebuie sa fie stors inainte de a fi scos din galeata. Pentru curatarea parchetului laminat se poate recurge si la produse special create in acest sens, de la solutii la obiecte de curatat.

Curatenia generala va include la un moment dat si curatarea parchetului laminat in intregime. Primul pas este punerea in functiune a aspiratorului. Ulterior, stergerea parchetului se va face dintr-o parte in alta a camerei si nu dinspre extremitati inspre centru.

Solutii pentru curatarea parchetului laminat facute in casa

Avand in vedere ca specialistii interzic folosirea produselor pe baza de sapun atunci cand vine vorba de podele din parchet laminat, exista o metoda prin care putem crea o solutie de curatat care sa nu afecteze parchetul si in acelasi timp sa aiba si efect. Toarna 60 de ml de otet intr-un recipient dotat cu spray pulverizator cu capacitatea de 900-1000 ml. Apoi adauga apa pana cand recipientul se va umple. Strange bine capacul si agita apoi recipientul pentru ca cele doua ingrediente sa se amestece corespunzator. Otetul diluat se foloseste in special atunci cand petele de murdarie au creat parchetului un aspect tern.

Aplicare: pulverizeaza solutia pe o portiune de aproximativ 30 de cm. Curata imediat suprafata pentru a evita deteriorarea invelisului protector al parchetului laminat. Aplica solutia pe portiuni mici pentru a putea sterge rapid suprafata. Foloseste un mop sau o carpa uscata (poate fi si cu microfibra, pentru o absorbtie completa), suprafata trebuie sa ramana uscata in urma ta. In nici un caz nu se recomanda folosirea produselor abrazive pe podeaua din parchet laminat.

Guma de mestecat se poate inlatura folosind un cutit de plastic. Ulterior vei inlatura resturile folosind o carpa usor umezita.

Petele de suc, vin, urmele de marker sau cearneala se pot inlatura de obicei cu o carpa cu microfibra. Pentru petele care se incapataneaza sa ramana pe podea putina solutie de curatare a pacrhetului laminat. Ulterior va trebui sa cureti suprafata cu putina apa si sa o usuci imediat.

Petele de lac de unghii sau crema de pantofi se pot indeparta cu ajutorul acetonei. Adauga putina acetona pe o carpa cu microfibra si freaca pata pana cand iese. Curata apoi suprafata cu o carpa usor umezita in apa. Guma de sters scoate urmele de cauciuc lasate pe parchetul laminat.
 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...