Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Parchet de lux cu vedere de la inaltime

Parchet de lux cu vedere de la inaltime

Parchet de lux cu vedere de la inaltime

Mansardele luxoase sunt proiecte la ordinea zilei pentru unele companii din New York sau Miami, dar nu si pentru R&R Floors din Boise, Idaho. In vreme ce compania nu este straina de proiecte care vizeaza case ce valoreaza multe milioane de dolari, lucrarile sunt efectuate in case rustice de vacanta, cabane retrase, construite in muntii teritoriului Sun Valley, departe de zonele aglomerate in care se gasesc, de obicei, apartamente cu grad inalt de confort si parchet de lux. Cu toate acestea, mansarda pe care o putem observa in imagini a reprezentat un proiect generos, care le-a atras atentia membrilor juriului „Podeaua anului”, aducandu-le celor de la R&R primul premiu in cadrul acestei competitii, la categoria Expert Division. Iata ca echipa R&R poate spuna ca a meritat sa monteze parchet de lux intr-o mansarda pe masura.

 

Design-ul castigator a luat fiinta in urma colaborarii stranse (si din cate se pare fructuoase) dintre vice presedintele R&R, Frank Kroupa si designer-ul interior, care au lucrat impreuna pentru a transforma elementele componente ale acestui parchet de lux intr-un ansamblu pe care nu il poti privi doar o singura data. Proprietarii s-au oprit asupra lemnului select de nuc, alegandu-l in special pentru culoarea sa, un negru intens si elegant. Initial, conceptul design-ului trebuia sa tina seama de faptul ca la baza sa se afla un parchet de lux care trebuia evidentiat placa cu placa, intr-o maniera atragatoare ca aspect si dispunere, avand in vedere ca erau luate in calcul si doua patrate din parchet pe post de insertii cu valoare adaugata. In cele din urma s-a stabilit ca doua astfel de patrate sunt bune, dar si mai bune sunt paisprezece, asa ca insertiile s-au tinut lant pe intreg coridorul care facea legatura cu diferite incaperi. „Toate placile din parchet erau din lemn de nuc, asa ca ne-am decis sa le accentuam impactul vizual cu lemn wenge. Beneficiarii nu si-au dorit lemn de artar sau orice alt tip de lemn care sa aiba o culoare deshisa, pronuntata; au optat pentru o abordare mai subtila”, spune Kroupa.

 

Tocmai aceasta abordare subtila despre care vorbea Kroupa a castigat respectul si admiratia juriului, aducandu-i companiei R&R o surpriza placuta. Cand au fost anuntati ca anul 2003 le-a adus un premiu prestigios, toti cei din companie au primit vestea cu incantare, dar si cu o oarecare surprindere, chiar daca stiau ca tocmai montasera un parchet de lux care putea fi admirat din orice unghi. „Credeam ca am castigat la categoria Limited Species, n-aveam nici o idee ca primisem intocmai premiul „Podeaua anului”, a spus Kroupa. Personalul a primit vestea cu mare bucurie, asigurandu-se ca va avea reprezentanti de seama la St. Loius pentru a ridica trofeul.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...