Vezi toate articolele

Premiul pentru parchet premium merge la ...

Premiul pentru parchet premium merge la ...

Premiul pentru parchet premium merge la ...

In momentul in care Mark Scheller a contractat acest proiect, a fost foarte clar inca de la inceput, conform dorintei clientului de a avea cat mai multa intimitate, ca designul nu va mai fi prezent in nici un alt loc, nici macar in magazinele de specialitate. Scheller a fost atat de increzator in reusita, incat prima conditie pe care a pus-o inainte de a fi de acord cu preluarea proiectului a fost inscrierea lucrarii finale in concursul „Podeaua anului”. Cel mai probabil stia ca are la dispozitie parchet premium si ca maiestria lui nu a dat gres niciodata pana acum. In cadrul conventiei asociatiei nationale a parchetarilor (National Wood Flooring Association), intuitia lui s-a dovedit a fi adevarata, dat fiind faptul ca a urcat pe scena pentru a ridica trofeele pentru cel mai bun design pentru un proiect rezidential si, distinctia mult dorita, premiul „Podeaua anului” la sectiunea Expert Division.

 

Pardoseala a avut parte totusi de un inceput neprielnic. Clientul, un om de afaceri din domeniul imobiliarelor, a hotarat sa monteze parchetul din cires brazilian, cumparat chiar de el prin intermediul internetului. Furnizorul l-a pus in contact cu Scheller, cu recomandarea ca acesta din urma stie cum sa puna in opera placi de parchet premium.

 

Atunci cand Scheller a ajuns la locul faptei, a descoperit ca locuinta avea nevoie de mult mai mult decat o podea din parchet premium prefinisat. Proiectul era gazduit de o casa impunatoare, aflata in Chesapeake Bay din Annapolis, care dispunea de un interior extravagant, in care isi gasise locul si o cascada de 4 metri. Clientul i-a spus lui Scheller ca si-ar dori ca „oamenii sa intre in casa si sa spuna: ooaa!”. Scheller s-a intors doua saptamani mai tarziu cu un design complex, incluzand doua tipuri de stele si paralelograme.

 

Modelul cu stele era deja in mintea lui Scheller de ceva vreme: am vrut sa creez un model asemanator de ani de zile, dar nu mi s-a oferit contextul potrivit - e drept ca ideea apartine unui elev de-al meu de la NWFA Advanced Installation School, acolo unde sunt instructor, a declarat Scheller.

 

Dupa ce designul initial a fost aprobat, Scheller a inceput sa taie lemnul brut, proces care a durat trei saptamani. Nici nu e de mirare, avand in vedere ca lemnul nu devine parchet premium cat ai bate din palme. Pe masura ce proiectul capata contur, Scheller si-a convins clientul sa adauge constelatiile care se regasesc acum in designul podelei. Lemnul de mesteacan a fost inlocuit cu ciresul brazilian in creatia unora dintre stele, pentru a crea pesti si varsator, constelatiile sub semnul carora s-au nascut proprietarul casei si sotia lui. Stelele de dimensiuni mari, fabricate din lemn de mesteacan, au fost potrivite ca la carte, astfel incat fiecare punct al lor sa aiba aspectul unei reflexii in oglinda a celorlalte, iar lemnul a fost tratat pigmenti metalici si produse chimice caustice, in cadrul unui proces special.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...